Hello kedves idegen! :3 A nevem Lore , 90%-ban a rajzaimról fogok itt írni, de néha-néha lehet majd becsúszik pár más téma is (például gaming). Remélem jól fogod érezni itt magad! Teát és süteményt jobbra találsz.

♦ Rajz rendelés: Nyitva
♦ Rajz csere/kérés: Barátoknak (▰˘◡˘▰)

 

IndexLoreKaraktereimGaléria

 
 

 ♥ CASSIE

ShanaSolemnisFiolaNinaa

 

 

 

wat

09 öngyilkosság?

2017.05.15. 12:32, lore
Címkék: rant

Mint már említettem, nem igazán szeretek beszélni saját magamról/ személyes témákról. De ma megtaláltam egy dalszövegelemzésemet, és fel akartam tenni, de úgy gondoltam írok hozzá egy kis magyarázatot, hogy miért érzem ennyire közel magam ehhez a bizonyos dalhoz a több ezer közül.

Nincs könnyű modja, hogy ezt leírjam, szóval nyers leszek. Nem tudom, hogy van-e valami mentális problémám (mármint a krónikus depresszión kívül mert az elég nyilvánvaló még számomra is.) De amióta az eszemet tudom, bennem volt egy érzés, egy érzés arról hogy senki sem ismer igazán...(még talán én magam sem), mert egyszerűen annyira elzárom, védem magam a külvilágtól, az emberektől. Senki nem ismeri az igazi énem, de ami még ilyesztőbb számora, hogy én sem emlékszem rá. Nem tudom az időt amikor természetesen viselkedtem volna. Érzem ezt a távolságot...mindekitől. a barátaimtól, a csakádomtól....teljesen egyedül vagyok és zavar, ébren tart éjjel...de mégsem annyira, hogy  kinyissak, és beengedjek emberket.

Mert eddig akárhányszor próbáltam beszélni valakinek erről, csak elutasítást kaptam.

Próbáltam dorogozni, próbáltam gyógyszerekkel elnyomni az érzéseim, de semmi sem segített. Megpróbáltam, újra és újra elvenni a saját életem, de senki se vette észre. Senki se vette észre, hogy ebben az állapotban vagyok. Senki  se vette észre, hogy egyáltalán létezek. Mert kívülről olyan jól fennt tudtam tartni a látszatot, mindeki kiegyensúlyozottnak és nyugottnak látott, amikor belül szinte két lépésre voltam a haláltól.

Insomnia, magány, düh, gyűlölet, szomorúság. Mindenen átmentem. És, ha őszite vagyok, még minding érzem a kezét a vállamon, ennek az énnek amit nem tudok magam mögött hagyni.

De akkor jöjjön, maga az elemzés, még ott is beszélek saját tapasztalatkról is ha valakit érdekel:

 

A dal egy öngyilkosság-kísérletől szól, ott kezdődik amint az áldozat magához tér, miután az orvosok megmentették az életét.

"It started with a low light, Next thing I knew they ripped me from my bed;
And then they took my blood type, they left a strange impression in my head."

Az áldozat a kórházban tér magához, a "low light" rész valószínűleg az orvosi lámpára utal, amit először meglát a feje fölött. Majd a doktorok felkeltik az ágyából és megnézik a vértípusát (valószínű utalás, hogy sok vért vesztett és prótolni kell?) A "strange impression in my head" rész utalhat az összezavarodásra amit érez, vagy az öngyilkosság módjára, (fejlövés, impression (nyom, nyomot hagyni) utalva a sebre.)

"You know that I was hoping, That I could leave this star-crossed world behind;
 But when they cut me open, I guess I changed my mind."

Az első sorral tisztázza, hogy meg akart halni, el akarta hagyni ezt a világot. A második sok vége ironikus, mivel az orvosok megmentették, ezért "meggondolta magát", de az "I guess" résszel azt modja, hogy nem rajta múlt.

 "And you know I might Have just flown too far from the floor this time, 'cause they calling me by my name!"

Úgy érzi kezdte elveszteni a kapcsolatot a valóságtól, de a depressziója, a belső harca a depressziójával, még mindig "hívja."

"And the zipping white light beams disregards bombs and satellites! That was the turning point; That was one lonely night!"

Az összezavarodottságról beszél, mielőtt eldöntötte, hogy öngyilkos lesz, egy magányos éjszaka.

 "The star maker says, 'It ain't so bad'"

Arról a típusú emberről beszél aki azzal próbálja "vígasztalni" a depresszióban szenvedő személyt, hogy "nem olyan rosszak" a dolgok mint gondolná.

"The dream maker's gonna make you mad"

A másik típus aki azt akarja, hogy a jövőjére koncentráljon. Ez frusztrálja, mert a "dream maker", próbálja motiválni, de neki nics ereje semmihez.

 "The spaceman says, 'Everybody look down! Its all in your mind!'"

A spaceman a pszichológus, aki megpróbálja elmondani neki, hogy a depressziója, az öngyilkosság vágya, minden csupán a "fejében van". A "hibásnak" pedig az áldozatot tartja (its all in your mind/ a TE fejedben van) nem pedig a külvilágra. (everybody look down / mindenki nézzen le)

"Well now I'm back at home and- I'm looking forward to this life I live; You know it's gonna haunt me, So hesitation to this life I give."

Rehabilitáció után megint otthon van. Reménnyel néz az "új élete felé", de fél, hogy a depressziója vissza fog térni, emiatt hezitál.

"You think you might cross over, You caught between the devil and the deep blue sea; You better look it over, Before you make that leap!"

Megpróbálja meggyőzni a közönséget, hogy ha valaki hasonlóan érez mint ő, nagyon gondolja meg, hogy meg akarja-e tenni azt az ugrást, hogy elvegye a saját életét.

"And you know I'm fine, but I hear those voices at night sometimes... they justify my claim"

Elmeséli, hogy jelenleg jól van, de még mindig kísérti a múltja.

"and the public don't dwell on my transmission 'cause it wasn't televised..."

Egy metafora, hogy a külvilág nem foglalkoznak vele, a depressziójával, mert senkinek sem mutatja "kifelé". A világ pedig nem szentel elég időt számára, hogy magától észrevegyék.

But, it was the turning point, Oh what a lonely night
The star maker says, "It ain't so bad."
The dream maker's gonna make you mad
The spaceman says, "Everybody look down It's all in your mind."
My global position systems are vocally addressed They say the Nile used to run from East to West,
They say the Nile used to run from East to West.

And you know I'm fine But I hear those voices at night Sometimes...

The star maker says, "It ain't so bad."
The dream maker's gonna make you mad
The spaceman says, "Everybody look down It's all in your mind."

It's all in my mind

 

08 *incoherent screaming*

2017.05.15. 11:39, lore
Címkék: rant

ASsdnfdghdfgh, David kitette a rajzom az instájára. *elájul*

07 daviiid

2017.05.15. 06:00, lore
Címkék: rajz

Szóval aki ismer egy ideje, az tudja, hogy a pc játékokon kívül a másik nagy függőségem a politika! Méghozzá az amerikai politika! xD Tudom, hogy furán hangzik, de egyszerűen odavagyok érte, rengeteg youtube csatornát nézek akik ezzel foglalkoznak aka, politikai kommentátorok, és a legnagyobb kedvencem, David Pakman. :D Nemrég volt egy európai vakáción és egy csomó jó képet tett fel magáról instára, és ezek a képek közül rajzoltam most le egyet. :DDD

Abydos élő cucca alatt rajzoltam és egész elégedett vagyok. Sokkal realisztikusabbra mentem, mint általában szoktam, de tetszik a végeredmény. *-* A pulcsija színezése viszont megölte a karom. Egy nagyon specifikus effektet akartam elérni vele, viszont az azt jelentette, hogy 2 pixeles ecsettel színezgessek napestig. Ugh. Soha többet.

06 kívánságlista

2017.05.14. 06:00, lore
Címkék: rant

Shana, a szinesceruzás posztjával ráébresztett, hogy annyi, de annyi "rajzos" cucc van amit szeretnék beszerezni a jövőben, hogy úgy döntöttem írok nektek egy listát róla. :P

1. Prismacolor Premier Colored Pencils, Soft Core, lehetőleg a 150 darabos. Mennyi? 79$ Hol? Amazon
Akárhányszor látok valakit tradícionálisan rajzolni, 99%-hogy ezeket a ceruzákat használja. Őszintén nem tudom, hogy tényleg megéri a "hype"-ot, de egy ismerősöm is használja őket és ő esküszik rájuk. Szóval mivel kicsit többet akarnék "rendesen" (ugh hogy utálom ezt...) "kézzel" rajzolni is,  felkerültek a listámra. Igaz nem tudom, hogy mikor tudnám őket megvenni mert eszméletlen az ára, és a kevesebb darab számúak nem vonzanak, mivel gyűlölöm, ha nem tudok úgy árnyalni ahogy akarok és az árnyaláshoz ugye sok szín kell. Szóval, yep, marad a kegyetlen drága változat...majd valamikor. >.<

 

2.Wacom Cintiq Pro 13 Mennyi? 999$ Hol? Wacom
Szintén, brutális ár, dehát ez egy kívánságlista, szóval nem igazán érdekel. A mostani rajzpadom egy katasztrófa, ha meglátnátok csodálkoznátok, hogy még egyáltalán működik. Lassan le kell majd cseréljem, és valószínűleg (sőt 99%) nem ez lesz az új szerelmem, de ideális esetben ő lenne. *-* Bár nem tudom mennyire lenne nehéz visszaszoknom, hogy magam elé nézve rajzolok, mert már annyira belémrögződött, hogy nem a kezemet, hanem a monitort figyelem. :D Attól függetlenül, biztosan jobb munkát tudnék kihozni magamból, ha nem kéne annyira kényszeredett pozícióba alkotni. >.<

 

3.Glass Dip Pen Mennyi? 14$ Honnan? Amazon
Anno youtube-on láttam Peter-t rajzolni egy ilyennel, itt a videó. Azóta is fáj a szívem egyért...bár ha teljesen őszinte lennék már lett volna lehetőségem venni, de valahogy mindig kiment a fejemből amikor vásároltam. XD Attól függetlenül, imádok tintával szórakozni, szóval egyértelmű, hogy fáj a szivem egyért. Az egyetlen hátulütője, hogy rettenetesen kell vigyázni rá, mert könnyen letörik a hegye, plusz, ha valamiért véletlen elejtet, pápáá ~ integethetsz neki mert nem fog belőle semmi sem maradni. XD

05 pózók!

2017.05.13. 18:48, lore
Címkék: elvihető

Ma nem igazán volt kedvem, semmi "rendeset" rajzolni, szóval csak felskecceltem pár pózt. Nemtudom, hasznos lenne-e valakinek, de ha igen csak vigyétek és használjátok. (plusz mutassátok meg a végeredményt, mert kíváncsi lennék rá *-*)

Katt a nagy méretért!

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints